Sabtu, 23 Ogos 2014

Cooking:Stick Sayur Ayam




  Asallamualaikum!
korang semuaa! jom share tips memasak..hmmmm mesti best kan...jenis aku ni tau masak maggi je kut hmm
takpe ... jomm aku nk share tutor...lepasni senang je kut nk masak... 
k..ni bukan resepi saye ehhh..saye tengok kat youtube ... best cara dia masak it so good..
(Dapur Umami)

Bahan-bahan:

- 100 g daging ayam fillet
- 80 g wortel
- 1 bh timun
- 3 btg kucai
- 2 bks Sajiku® Tepung Bumbu (@80g)
- 6 sdm Air
- Minyak goreng secukupnya


Cara Membuat :

1. Potong memanjang wortel, timun, dan ayam.
2. Tumpuk wortel, timun, dan ayam, ikat dengan kucai. Buat menjadi 12 buah. 
3. Adonan basah: Larutkan 6 sdm Sajiku® Tepung Bumbu dengan 6 sdm air. Siapkan Sajiku® Tepung Bumbu di wadah lainnya.
4. Balut Stick Ayam Sayur dalam adonan basah lalu adonan kering, remas-remas, ketruk, langsung goreng hingga kuning keemasan, tiriskan, dan sajikan.

Yummyyyyyyyyyy!



hahhh...mcm sedapp kan??? apa tunggu lagi ambil kuali anda sebelum ayamnya lariii!!
(*kahh kahhhh... )

Tiada ulasan:

Catat Ulasan